Svetom arhijerejskom liturgijom i slavskim obredima u Nevesinju je danas obilježen Spasovdan - slava Nevesinja i Sabornog hrama.



Svetu liturgiju u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg služili su vladike Atanasije i Grigorije uz sasluženje sveštenstva. Nakon bogosluženja obavljen je slavski obred. Zbog kišnog vremena ove godine je izostala svečana litija gradskim ulicama.
Čestitajući slavu narodu Nevesinja vladika Grigorije je rekao da ovo divno i ponosno mjesto zaslužuje da bude još ljepše i bogatije.
− Danas je dan slave i milosti Božije, dan kada svoja srca otvaramo za svjetlost Duha Svetoga - naglasio je Grigorije, poželjevši da taj životvorni plamen ozari i blagoslovi sve ljude dobre volje, svaku dušu i svako biće.



Umirovljeni vladika Atanasije slavu je čestitao svim građanima, a posebno djeci.
− Neka je srećan praznik divnom i junačkom Nevesinju, gnijezdu orlova i orlića − istakao je Atanasije poručivši da samo u vjeri i ljubavi funkcioniše sloboda.

U prigodnoj zdravici načelnik opštine Milenko Avdalović naglasio je da je Nevesinje samo po broju stanovnika mali grad, ali da ima veliku dušu i slavnu istoriju. On je pozvao građane da zajedno sa opštinskom vlasti i uz pomoć Banjaluke i Beograda doprinesu da grad postane lješi i razvijeniji.



Slavskim svečanostima prisustvovali su crkveni velikodostojnici, predstavnici lokalne izvršne i zakonodavne vlasti, boračkih organizacija, javnih institucija, preduzeća i gosti iz hercegovačkih opština.



U porti hrama pripremljen je kulturno- zabavni program koji je bio u znaku izvornosti i tradicije nevesinjskog kraja. Nastupili su KUD „Nevesinje“ i Etno grupa „Simonida“.
Radio Nevesinje