Đajić: Zajedno sa građanima pokrećemo peticiju za opoziv Stanivukovića
BANJALUKA- Na osnovu inicijative nezadovoljnih građana sadašnjim stanjem u Banjaluci, kako je najavio Vlado Đajić predsjednik banjalučkog Gradskog odbora SNSD-a uz podršku predstavnika koalicije u Skupštini grada biće pokrenuta peticija za opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića.

“Građani koji mi se svakodnevno obraćaju, pored svega ovog što sam naveo ističu, da je Banjaluka dobila jednog neobrazovanog gradonačelnika i ekipu nestručnog kadra”, naveo je Đajić, te dodao da Stanivuković i njegova ekipa ne znaju šta znači rano ustati, imati trenu od ispita i položiti ispit.

“Građani, ali i mi želimo da pokrenemo peticiju za opoziv gradonačelnika, te sutra u petak u 12 časova zvanično počinjemo sa prikupljanjem potpisa građana u gradskom odboru SNSDa, a nakon toga u mnogim naseljima”, objasnio ne on, ističući jedinstvo koalicije koja ide ka dobrobiti Banjaluke, te da ona postane grad obrazovanih ljudi.

"Ovom peticijom želimo da ukažemo na to šta građani misle, a ne samovoljno da idemo u opoziv", zaključio je on, te je dodao da će se za narednih 15 dana znati koliko građana želi opoziv.

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada, je rekao da volja za smjenu gradonačelnika Draška Stanivukovuća postoji, te da postoji mnogi razloga za ovaj korak.

"Razloga za njegov opoziv ima mnogo, a detaljno će biti precizirani kada se sazove Skupština koja je neophodna kako bi se skupštinskom većinom donijela inicijativa o pokretanju opoziva", rekao je Čudić, te je dodao da su neki od razloga nepodnošenje izvještaja rada gradonačelnika za protekli period, netransparentna politika, i još mnogo toga, te da postoji jedinstvo koalicije koja želi Stanivukovićevu ostavku.

“Opoziv će biti pokrenut prije Nove godine”, zaključio je Čudić.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske kazao je da se nikada nije desilo da Banjaluka ima ovakav politički disbalans.

“S jedne strane imamo Stanivukovića, a sa druge strane skupštinsku većinu i između te dvije strane ne postoji nikakva usaglašenost i dogovor”, pojasnio je Stanić, te dodao da Ujedinjena Srpska, od početka traži transparentnost i "otvorene karte" kako grad i građane ne bi ispaštali.

Nikola Vukčević, odbornik Socijalističke partije, rekao je da će se Socijalistička partija rado odazvati na inicijativu za smjenu Stanivukovića.

“Postoji volja naroda za smjenu, a onda nas ostalih. Kap koja je prelila čašu bilo je poskupljenje cijena parkiranja i biće odlučni u cilju”, rekao je Vukčević, te dodao da Stanivuković nije imao zakonsko pravo na ovaj potez i samo je otežao funkcionisanje grada.