kojic-svestenik.jpg

Đakonu Konstantinu Dojiću koji vjersku službu već osam godina obavlja u Sabornom hramu u Nikšiću i ima kanadsko državljanstvo nije dozvoljen ulaz u Crnu Goru već treći dan. On i njegov maloljetni sin dvije noći su proveli u automobilu na graničnom prelazu Ilino brdo na ulazu u Crnu Goru.

Dojić je iz porodičnih razloga, kaže, bio van Crne Gore. Sačekao je da se donesu mjere po kojima može da se vrati. Sanitarna inspekcija na graničnom prelazu Ilino brdo sinoć je dopustila Dojiću da uđe u Crnu Goru i samo je trebalo da se odluči ide li u karantin ili samoizolaciju. Međutim, onda se uključila policija.

Granični policajci su ovu situaciju pokušali da iskoriste i razdvoje porodicu, tvrdi Dojić.

Đakon Dojić ih je upozorio da djecu ne miješaju u njihove namjere, jer u suprotnom ima pravo da traži pomoć socijalne službe za postupanje na štetu djece.

On poziva policiju da poštuju pravila, kao što ih poštuje on koji im kaže jasno i glasno – vodite me u karantin ako je to uslov, ne bježim od karantina, samo ne želim da me odvajate od porodice i da nastavljate ovu vrstu pritiska na moju suprugu, djecu i mene.

Dojić je za naš portal rekao da je kanadska ambasada proslijedila žalbu Konzulatu u Sarajevu.

" Policija tvrdi da ne mogu da me puste zbog NKT, a NKT tvrdi da ne mogu da me puste zbog policije" kaže Dojić.

Prema najnovijim mjerama NKT od 21.juna strani državljani koji žive i rade na teritoriji Crne Gore mogu da uđu u ovu državu uz mjere karantina i samoizolacije. Ove mjere, očito , ne važe za sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Milo Đukanović na sve moguće načine stavlja do znanja da je sveštenstvo srpske crkve nepoželjno na teritoriji Crne Gore. Podrazumijeva se da i vjernici ove Crkve nisu dobro došli.