Dječak (13) ubio majku pred tek rođenom bebom (VIDEO)

MAJAMI - Trinaestogodišnji dječak s Floride nazvao je broj za hitne slučajeve kako bi priznao da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala pored njegove dvije sedmice stare polusestre.

U izvještajima s mjesta ubistva navodi se da je nakon užasnog čina prijateljima slao fotografije horora koji je napravio, prenosi New York Post.

Derek Rosa suočen je s optužbom za ubistvo prvog stepena te će mu se suditi kao odrasloj osobi. U petak je bilo njegovo prvo sudsko ročište na kojem nije prisustvovao, već su se njegov otac i baka pojavili u njegovo ime.

Dječak je 12. oktobra nazvao Hitnu pomoć kako bi prijavio da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući u Hialeahu. Dispečeru je rekao da je fotografirao ubijenu majku Irenu Garciu (39) i fotografije poslao prijateljima.

"Fotografisao sam i prijateljima rekao što se dogodilo. Je li to loše?", upitao je tokom telefonskog poziva.

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: "Moram znati diše li vaša mama", na što je on odgovorio: "Gospođo, ona je mrtva", dodajući da je "krv po podu". Glas mu je primjetno drhtav.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevetiću. Na pitanje je li joj naudio, odgovorio je: "Nisam je dirao. Nisam htio dirati svoju sestru."

Tokom 18-minutnog razgovora, koji je završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv posvuda po podu.

Policajci su njegovu majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj krevetića u kojem je dijete staro 14 dana pronađeno nepovrijeđeno.

"Trenutno imam pištolj kod sebe. Htio sam se upucati, ali nisam mogao. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj pištolj", čulo se na snimku puštenom u sudnici.

Jose Rosa, otac dječaka, rekao je da niko nije mogao ni zamisliti da će se ovako nešto dogoditi jer je njegov sin skromno i miroljubivo dijete, prenosi Jutarnji.hr.