Adaptacija Djecijeg dispanzera.jpg (392 KB)

Rekonstrukcija objekta Dječijeg dispanzera i Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Trebinje počela je prije nekoliko dana i u prvoj fazi urađena je zamjena vanjskih otvora. Radi se objekat koji je star više od 100 godina i pod zaštitom je države.

Maja Mićunović, direktor Doma zdravlja Trebinja ističe za Radio Trebinje da se upravo zbog specifičnosti objekta, rekonstrukcija odvija pod posebnim uslovima.

„Ovu adaptaciju objekta morali smo da uskladimo sa svim propisima koji se moraju ispoštovati prilikom adaptacije ovakvih objekata. Probleme na koje su ukazivali naši zaposleni, a tiču se dotrajalosti zgrade, otvora, pa preko stolarije koja je u objektu, počeli smo da rješavamo. Prije par dana smo počeli zamjenu otvora. To nam je i najveći problem jer ti otvori nisu mijenjani otkada je objekat izgrađen pa su, zaista, u trošnom stanju. Zamijenjen je dio prozora, planiramo da zamijenimo i ostatak vanjske stolarije ali da promijenimo i unutrašnju. Nastavićemo sa rekonstrukcijom, ali s obzirom da se finansiramo od sopstvenih sredstava radićemo u skladu sa finansijskom situacijom. Dobro bi nam došla i neka donacija kako bi uradili što više posla“, navela je Mićunović.

Cilj je da se stvore humaniji uslovi za rad medicinskog osoblja i da se poveća kvalitet usluga.

„Kontinuirano radimo na unapređenju primarne zdravstvene zaštite i na povećanju kvaliteta zdravstvenih usluga koje pružamo najmlađim sugrađanima“, kaže Mićunović.

Maja Micunovic.jpg (359 KB)

Ona je podsjetila da je prošle godine kompletno renovirana Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

„Ona je kompletno renovirana, opremljena, nabavljena je nova stomatološka stolica, koja je zamijenila staru iz 1987. godine“, navela je Mićunović.

Novootvorena ambulanta u školi u Gorici, kaže, opravdala je očekivanja.

„Imamo dosta pacijenata, drago nam je da djeca vode računa o zdravlju usta i zuba“, istakla je direktor Doma zdravlja Trebinja.

Urađeni su i neophodni radovi u Službi hitne medicinske pomoći, zamijenjena je dotrajala oprema, a rekonstruisan je i Centar za bazičnu rehabilitaciju u zajednici te prostorije porodične medicine.

Uskoro će biti raspisan tender za izvođenje radova na rekonstrukciji eksterijera glavne zgrade Doma zdravlja, koji će biti finansirani iz gradskog budžeta.