227071.jpg (181 KB)

Pripadnici Helikopterskog servisa Republike Srpske danas su obavili dva vazdušno medicinska transporta iz Trebinja za Banjaluku, a riječ je o dvanaestogodišnjoj djevojčice i pacijentkinji povrijeđenoj u nedavnoj saobraćajnoj nesreći, rekao je direktor ovog servisa Boban Kusturić.

Kusturić je precizirao da je na Univerzitetski klinički centar u Banjaluku juče hitno transportovana djevojčica iz Trebinja čiji su inicijali N. Z. zbog povrede glave i poremećaja svijesti nakon pada sa trotineta.

- Nakon inicijalne stabilizacije vitalnih funkcija djevojčica je iz Opšte bolnice u Trebinju hitno transportovana uz pomoć službe za vazdušni medicinski transport - naveo je Kusturić za Srnu.

On je potvrdio da je u toku još jedan vazdušno medicinski transport iz Trebinja za Banjaluku, a riječ je o pacijentkinji koja je 17. juna povrijeđena u saobraćajnoj nesreći kod Trebinja.

- Nakon jučerašnja dva uspješno izvršena transporta, ukupan broj ovih humanih letova u ovoj godini povećan je na 31 - rekao je Kusturić.