Novak Đoković (foto: Photo by Clive Brunskill/Getty Images) -
Najbolji teniser današnjice Novak Đoković neće biti previše nezadovoljan žrijebom za Australijan open, dok će ostali srpski teniseri pokušati da mu pomognu i sklone Rafaela Nadala u ranoj fazi turnira.

Đoković brani titulu u Melburn parku, gdje će igrati još petorica srpskih predstavnika - Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Viktor Troicki.

Đoković će odbranu trofeja početi od Francuza Žeremija Šardija odlučeno je žrijebom u Melburnu, kao i to da se na drugoj strani njegove polovine našao Dominik Tim.

Austrijanac je Novakov projektovani rival u polufinalu, dok drugu, Nadalovu polovinu kostura, kompletira Danil Medvedev.

Ukoliko najbolji teniser planete uspješno prebrodi prvu prepreku, očekuje ga pobjednik meča Frensis Tijavo-Stefano Travalja, dok mu je izvlačenje donijelo nekoliko potencijalnih mina u ranoj fazi turnira.

Najzvučnija su svakako Stan Vavrinka i Miloš Raonić, a u četvrtom kolu može da se sastane i sa Gaelom Monfisom, pa i Dušanom Lajovićem. Lajović počinje od Sergeja Stahovskog, ali će do eventualnog duela sa sunarodnikom morati da preskoči vjerovatno Monfisa.

Prije spomenutog polufinala sa Timom, Đoković bi u četvrtfinalu za protivnika mogao da ima Aleksandera Zvereva.

Nijemcu bi na putu mogao da se nađe Miomir Kecmanović u trećoj rundi, koji Ozi open startuje od Kamila Majčržaka iz Poljske.

Od ostalih srpskih igrača Krajinović ne bi trebalo da ima težak posao sa Robinom Haseom na početku, ali će teško dalje od treće runde gdje ga vjerovatno očekuje spomenuti Medvedev.

Međutim, najzanimljivije će biti na potpuno suprotnom kraju kostura, gdje će dvojica Srba pokušati da zaustave Rafaela Nadala u uvodnoj fazi turnira. Nadal će započeti nastup u Melburnu sa Laslom Đereom i, ukoliko ga savlada, mogao bi na Viktora Troickog.

Selektor reprezentacije Srbije, da bi se to desilo, prethodno mora da eliminiše Majkla Moa iz Sjedinjenih Američkih Država.

Do očekivanog okršaja sa Medvedevom u borbi za finale, Nadal će morati da prođe nekoliko ozbiljnih testova. Španac ima problema sa povredom, a to bi mogli da iskoriste Danijel Evan, Fabio Fonjini, Mateo Beretini, Stefanos Cicipas...

Australijan open igra se od 8. do 21. februara za nagradni fond od 78.000.000 australijskih dolara, a titulu brani Đoković.