Đoković i Federer  (Foto:EPA-EFE/ANDY RAIN EDITORIAL USE ONLY) -
Najbolji srpski teniser Novak Đoković poručio je danas da mu je bila čast da bije bitke na teniskom terenu sa legendarnim Rodžerom Federerom i poručio je da jedva čeka da se sa Švajcarcem vidi u Londonu.

Federer je juče najavio povlačenje posle Lejver kupa u Londonu, gdje bi od 23. do 25. septembra trebalo da nastupi u Timu Evrope sa Novakom Đkovićem, Endijem Marijem i Rafaelom Nadalom, čiji je nastup još neizvjestan.

- Rodžere, teško je reći riječima šta smo zajedno podijelili na pozornici. Preko decenije nevjerovatnih momenata i bitaka na koje možemo da se osvrnemo. Tvoja karijera je postavila primer kako da se dostigne vrhunski nivo i kako predvoditi ostale sa integritetom. Bila je čast poznavati te na terenu i van njega i tako će biti i u godinama koje dolaze. Siguran sam da će ti novo poglavlje donijeti mnogo nevjerovatnih stvari sa Mirkom i djecom i tvojim voljenima, a tvoji fanovi će i dalje imati mnogo čemu da se raduju. Od naše porodice tvojoj, želimo ti puno sreće, zdravlja i prosperiteta u budućnosti. Radujem se proslavi tvojih uspjeha u Londonu - napisao je Đoković na Instagramu.

Novak Đoković i Rodžer Federer sastali su se 50 puta, a srpski teniser slavio je na 27 duela.

Švajcarac je u karijeri osvojio 20 grend slemova, Srbin ima jedan više (21), dok Španac Rafael Nadal ima 22.