res_1681921813_novak-dokovic-u-cetvrtfinalu-srpska-opena.jpg

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Srpska opena, nakon što je poslije više od dva i po sata spektakularne borbe savladao 18-godišnjeg Luku Van Aša iz Francuske sa 2:1 po setovima.

Van Aše je definitivno pokazao da pobjeda nad trostrukim grend slem šampionom Stanislasom Vavrinkom u prvom kolu turnira nije bila slučajna.

Francuz je, pred oko 6.000 sjajnih navijača na centralnom terenu, izvanredno odigrao prvi set, u kome je pri rezultatu 4:5 u gemovima servirao za vođstvo od 1:0 u setovima, ali je Đoković pokazao mentalnu snagu i uspio da vrati brejk.

Čak je uspio doći i do set lopti na 6:5, ali je Van Aše ipak uspio set odvesti u taj-brejk, a tu se bolje snašao i slavio sa 7:4, čime je osigurao prednost od jednog seta.

I u drugom setu viđena je velika borba. Iako rezultat 6:3 za Đokovića uz dva oduzeta servisa rivalu govori da je srpski teniser bio ubedljiv, i te kako je morao da se pomuči da dođe do izjednjačenja.

Treći set počeo je brejkom na obje strane. Prvo je Van Aše oduzeo servis Đokoviću, da bi Srbin uzvratio istom mjerom već u sljedećem gemu.

Nakon što je potvrdio brejk, Đoković je uspio još jednom da oduzme servis Francuzu i nošen frenetičnim navijanjem publike privede meč kraju sa 6:2.

Ovo je inače bio prvi meč Đokovića na Srpska openu, jer je bio slobodan prvo kolo.

Naredni protivnik će mu biti pobjednik meča Dušan Lajović (Srbija) i Gregoar Barere (Francuska).