Novak Đoković (Foto:  Sputnik / Lola Đorđević) -
Novak Đoković, najbolji srpski i svjetski teniser, oporavio se od povrede lakta zadobijene u Tokiju i nastupiće na posljednjem ovogodišnjem Grend slem turniru – US Openu.

Sjajne vijesti otkrio je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije i Noletov prijatelj Viktor Troicki sa kojim Đoković trenira u Crnoj Gori.

Podsjetimo, poslije poraza u meču za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, te povlačenja prije meča za bronzu u miks dublu zbog, kako je naveo, više povreda, Đokovićevo učešće u Njujorku bilo je pod znakom pitanja.

Otkazao je Novak i učešće na Mastersu u Sinsinatiju što je potvrdilo koliko je priča ozbiljna.

Ipak, Srbin je uspio da se oporavi i biće spreman da kompletira kalendarski slem, ujedno i da se osveti za nepravdu koja mu se dogodila prošle godine kada je diskfalifikovan jer je pogodio sudiju lopticom u vrat.

- Novak se oporavio, trenira naporno u Crnoj Gori i sprema se za US Open. Bilo bi sjajno da osvoji titulu u Njujorku i da kompletira kalendarski Grend slem u ovoj godini. Vjerujem da će doći u Ameriku spreman i da će imati ogromnu motivaciju da se pokaže u najboljem svjetlu - izjavio je Troicki za Sportski žurnal.

Viktor uopšte ne sumnja da će Đoković, ukoliko bude na svom nivou, uspjeti da se domogne rekordnog 21. Grend slem trofeja, čime bi nadmašio Rodžera Federera i Rafaela Nadala, koji su trenutno na koti 20.

- Imao je dovoljno vremena da se oporavi poslije Tokija i da se se spremi za Njujork. Ima još vremena do početka US Opena, mislim da će do tada biti još spremniji. On to najbolje umije, da se vrati kada je najteže, da se izdigne i da bude još jači - istakao je selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije.

US Open počinje 30. avgusta i trajaće do 12. septembra.