Đoković u finalu Sinsinatija, zakazao novi duel sa Alkarasom
Novak Đoković će po osmi put igrati u finalu Mastersa u Sinsinatiju.

Bila je to njegova osma pobjeda u 12 mečeva sa teniserom iz Hamburga, a donijela mu je priliku da se revanšira broju jedan, Karlosu Alkarasu za poraz u finalu Vimbldona.

Njih dvojica će igrati četvrti put, Španac u pobjedama vodi sa 2:1, a Novak će pokušati da osvoji treću titulu u Sinsinatiju u karijeri, 39. na masters turnirima i četvrtu ove sezone.

Kao i prethodnih večeri, bilo je vjetra što je igračima poprilično zadavalo problema da uđu u pravi ritam servisa i osnovnih udaraca.

Novak je već u početnom gemu bio suočen sa time da mora da spasi tri brejk lopte, uspio je u tome, ali trebalo mu je dosta da počne da "čita" servis protivnika.

Zverev je dobro servirao, djelovao agresivno, tjerao Novaka dalje od osnovne linije, ali i Novak je bio spreman da vraća sve što može.

Jasno je da u tom prvom setu nisu igrali najbolje što mogu, bilo je dosta grešaka na obje strane, a presudile su nijanse.

Karlos Alkaras je još jednom pokazao veliku igračku i mentalnu snagu.

Prethodno, Karlos Alkaraz, svjetski broj jedan se plasirao u peto masters finale pobjedom u Sinsinatiju nad Hubertom Hurkačem iz Poljske, 2:6, 7:6 (4), 6:3.

Španac je četvrti put zaredom igrao tri seta, ali je uspio da preokrene protiv Poljaka kao i nedavno u Torontu.

To mu je sačuvalo čelnu poziciju na ATP listi šta god da uradi u finalu.

"Težak turnir za mene, sve mečeve igrao sam u tri seta ali sam srećan da dobijam takve duele, da ostajem psihički snažan. To je dobro za mene. Rastem tako, sazrijevam zbog ovakvih mečeva. Zadovolljstvo je igrati ovdje pred ovom publikom, radujem se finalu", kaže Alkaras.

Iznio je i očekivanja od finalnog susreta.

"To je finale turnira Serije 1.000, tako da je to veliki izazov za mene. Ne znam još sa kim ću igrati, ali nije ni važno jer će svakako biti teško. Bićemo spremni i fokusirani, hoću da osvojim novu titulu", zaključio je teniser iz Mursije, prenosi B92.

Pobjedniku Mastersa u Sinsinatiju će osim 1.000 poena pripsati i ček na 1.019.335 dolara.