Na sastanku aktuelnog predsjednika Crne Gore i ministra spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom, koji se dogodio u petak, Milo Đukanović je izjavio da je zadovoljan intezivnom pažnjom koju Hrvatska poklanja Crnoj Gori na putu ka EU, ali i obostranom diplomatskom saradnjom ove dvije zemlje.

U saopštenju koje je poslato Tanjugu, Đukanović je podvukao i značaj, kako je rečeno – zajedničkog istorijskog nasleđa Crne Gore i Hrvatske.

„Nema mira, stabilnosti i napretka regiona bez integracije u Evropsku uniju. Crna Gora ima nepokolebljivu viziju da odigra ulogu dobrog primjera i bude promoter evropskih vrijednosti u regionu, uz još veću odlučnost i posvećenost reformama”, rekao je Đukanović.

S druge strane, šef hrvatske diplomatije je, prenoseći pozdrave premijera Plenkovića, izjavio sledeće:

Svaka zemlja mora pokazati da zaslužuje epitet stabilizatora ako želi put u Evropsku uniju, a Crna Gora je dokazala da je na tom putu. Hrvatska je prijatelj Crne Gore u NATO i zagovornik njene evropske ideje, a Hrvatska zajednica u Crnoj Gori dok njeguje i čuva svoj hrvatski identitet ostaje lojalna državi Crnoj Gori“.