knezevic-milan.jpg

“Informaciju o pripremi atentata na mene pročitao sam u svim regionalnim medijima, i vjerujem da je tačna. Nemam nikakvo povjerenje u crnogorsku policiju i tužilaštvo, posebno ne očekujem da će pokrenuti istragu, i uvjeren sam, da ako im se ukaže prilika, pružiću punu logistiku toj akciji”, poručio je Milan Knežević, funkcioner DF-a u izjavi dostavljenoj medijima.

Nekoliko medija u okruženju je objavilo danas da navodno crnogorski režim posredstvom svojih veza u regionalnim kriminalnim krugovima, angažovao lica iz albanskog kriminalnog miljea sa područja Kosova i Metohije, da izvrši atentat na jednog od lidera Demokratskog fronta i neumornog borca za srpske interese u Crnoj Gori Milana Kneževića.

Za izvršenje atentata je, kako pišu mediji iz Srbije, određen niko drugi do Fljorim Ejupi, nekadašnji pripadnik terorističke “OVK” koji je svojevremeno optužen od strane UNMIK-a da je izvršio napad na autobus “Niš ekspresa” u mjestu Livadice u blizini Podujeva na KiM.

Tada je ubijeno 12 a ranjeno 43 srpskih civila, pri čemu je istovremeno jedan od osumnjičenih za ubistvo Olivera Ivanovića, bivšeg predsjednika političke partije “Sloboda, demokratija, pravda”.

Organizacija atentata povjerena je uskom krugu lica veoma bliskih vrhu crnogorske države, kako bi se Milan Knežević eliminisao iz političke borbe, koja danas u Crnoj Gori predstavlja borbu za opstanak demokratije i vladavine prava, a po svemu sudeći i borbu za život.