Poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Milan Knežević danas je počeo služenje kazne kućnog pritvora u trajanju od četiri mjeseca nakon što je Viši sud u Podgorici potvrdio presudu Osnovnog suda poslanicima tog opozicionog saveza da su u februaru 2017. godine verbalno i fizički napali poslanike Demokratske partije socijalista u holu Skupštine Crne Gore.
Milan Knežević - Foto: nezavisne novine

- Advokati Kneževića već sutra će predati ustavnu žalbu na ovu presudu. Podsjećamo da je ovu sramnu presudu donijela sudija Osnovnog suda Željka Jovović, a potvrdili sudije Višeg suda Miljana Pavićević i Radomir Ivanović, dok je sudija Branka Bošković izuzela mišljenje - saopšteno je iz DF-a.

Knežević je u skladu sa zakonom zatražio da mu se omogući odlazak na posao i obavljanje redovnih radnih obaveza, istaknuto je u saopštenju.

Iz DF-a smatraju da će "ova presuda ostati jedna od najsramnijih" u crnogorskom pravosuđu i da ona neće pokolebati ni predsjednika Demokratske narodne partije Kneževića niti DF da još snažnije i istrajnije nastave borbu protiv vlasti koja je privatizovala Crnu Goru.

Viši sud je u potpunosti potvrdio presudu predsjednika podgoričkog Osnovnog suda.

Prema presudi Osnovnog suda u Podgorici iz oktobra 2019. godine, Knežević je zbog nasilničkog ponašanja osuđen na četiri mjeseca zatvora u prostorijama u kojima stanuje, dok su poslanici DF-a Branko Radulović, Milutin Đukanović i Marina Jočić za isto djelo osuđeni uslovno.