U prepunoj pozorišoj sali Kulturnog centra Branko Đurić Đuro izveo je svoju autorsku predstavu „Đurologija“.

Svojevrsni (anti) stendap šou „Đurologija”, kako ga i sam Đuro voli nazvati, zbirka je njegovih intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način, držeći publiku u oduševljenju i neprekidnom smijehu.

Ostvaren kao veoma uspješan glumac, reditelj, kantautor i rok muzičar, Đuro je u ovoj predstavi objedinio sve svoje umjetničke uloge. Kaže da još uvijek nije u toj fazi da svodi račune, niti gleda unazad, još uvijek radi i ne razmišlja o tome po čemu ga publika pamti.

„Sve su to meni dragi projekti, uživao sam u svemu što sam radio. Imao sam sreću da posljednjih dvadesetak godina ne moram da radim ono što neću, mogu da biram projekte, tako da sve što sam uradio – ja stojim iza toga”, istakao je popularni Đuro.

„Đurologija” je posljednji u nizu njegovih uspješnih projekata i trenutno je najgledanija predstava na ovim prostorima.

„Večeras je 704. izvođenje ove predstave. Gdje god u svijetu nastupam, a nastupao sam sa ovom predstavom sve do Sidneja i Los Anđelesa, uvijek mi je lijepo i uvijek sam presretan što mogu da nasmijem toliko ljudi”, dodao je Đuro.

Večerašnjom jednoipočasovnom izvedbom zabavio je i nasmijao do suza trebinjsku publiku, koja ga je pratila gromoglasnim aplauzom.