unnamed (67).jpg

Prodavnica ,,Treća dob'', koja posluje pri Agrarnom fondu Trebinje, osnovana je prije tri godine sa ciljem da se da se pomogne penzionerima sa najmanjim primanjima sa popustima od 25 do 50 odsto. No međutim, u medijima se često pisalo da oni zbog kojih postoji ova radnja a to su penzioneri, zapravo nisi zadovoljni jer su kako se navodilo, rafovi bili polu prazni i po mjesec dana.

To nas je navelo da porazgovaramo sa našim sugrađanima, kako bismo saznali da li prodavnica ,,Treća dob'' ispunjava potrebe penzionera.

,,Tražio sam masti, nema, krompir je samo 10, 20 feninga jeftiniji po kilogramu a cijene su velike. Šta ćes kupiti, nemaš ništa. Dođeš tražis papir, tamo najlošiji a najskuplji. Bolje ne ići dole’’, rekao je penzionar vidno izrevoltiran.

,,Ranije sam bio u prodavnici ,, Treća dob’’ i nije bilo dovoljno artikala, kad se otvorila radnja bilo je samo dva ili tri proizvoda. Moram vam priznati da nije ni blizu, treba čovjek sa namjerom otići tamo. Penzioner da se tamo snabdjeva, ostao bi gladan. ’’ objasnio je penzioner koji, prema njegovim riječima, prima penziju u iznosu od 275 KM.

,,Bolje otići u market, gdje je ponedeljkom 10 odsto popusta ili negdje gdje je akcija. U prodavnici Treća dob, ćovjek ne može kupiti osnovne namirnice. Da li ta prodavnica radim uopšte sada, ne znam’’ riječi su naše suigrađanke treće dobi.

unnamed (68).jpg

Da bi se uvjerili kakva je situacija zaista, posjetili smo prodavnicu Treća dob, gdje smo zatekli pune rafove artikala, a Veselin Dutina, direktor Agrarnog fonda, istakao je da prodanica ,,Treća dob’’ pozitivno posluje, te da se mogu kupiti osnovne živnotne namirnice.

,,Problema sa snabdjevanjem nemamo, u svakom trenutnu naši kupci imaju mogućnost da kupe sve osnovne životne namirnice, od brašna, ulja, šećera. Ono što je u arsotimanu dolazi u dovoljnim količinama. Mi imamo do sada aktivan ugovor, nismo povukli sve količine i ne povlačimo nego onoliko koliko nam je neophodno da ne pravimo velike zalihe. Kada su proizvodi pri kraju, mi našeg dobavljača zovnemo i on nam robu isporuči za dva dana’’, istakao je Dutina dodajući da nije bilo situacije da su rafovi bili prazni, te da u svakom trenutku imaju dovoljne količine zaliha.

Direktor Agrarnog fonda naglasio je da je prodavnica od osnivanja ostvarila promet od 685 840 KM, te daje subvenicija Grada Trebinja iznosila je 255 469 km.

Veselin Dutina zaključuje da penzioneri u ovoj prodavnici u odnosu na druge trgovačke objekte, mogu da kupe proizvode po cijeni jeftinijoj za 40 odsto.