Direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić izrazio je danas očekivanje da će do jeseni biti riješen problem rekonstrukcije glavnih ulica u Nevesinju koje su u nadležnosti ovog preduzeća.
On kaže da je na sastanku u Nevesinju, koji je održan na inicijativu načelnika opštine Milenka Avdalovića i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ilije Tamindžije i Dragana Ristića, bilo riječi o poboljšanju putne infrastrukture ne samo u Nevesinju, već i kompletnoj istočnoj Hercegovini.


Sastanku su prisustvovali i direktori Hidroelektrane "Dabar" i Hidoelektrana na Trebišnjici. Nešić je rekao da su dva putna pravca koja prolaze kroz sam centar opštine Nevesinje u veoma lošem stanju, a da se vode kao magistralni putevi.
On je podsjetio da je u proceduri tender za izgradnju mosta na rijeci Zovodolci i da je još preostalo da se riješi pitanje izbora izvođača radova. "Sa direktorom HE `Dabar` Radivojem Bratićem razgovarano je o putu Nevesinje-Bileća, te je zaključeno da `Putevi Republike Srpske` ne mogu da preuzmu održavanje tog putnog pravca dok se potpuno ne riješe imovinsko-pravni odnosi", naglasio je Nešić.
Avdalović je prezentovao probleme sa kojima opština Nevesinje godinama pokušava da se izbori, a riječ je o uređenju ulica u užem gradskom jezgru, te izgradnji kružnog toka kod zgrade opštine.

"Dogovorena je većina stvari kada je riječ o angažmanu `Puteva Republike Srpske` i treba još da uskladimo rokove, jer osim novog asfaltiranja i uređenja ovih ulica, paralelno rješavamo problem zamjene vodovodnih i kanalizacionih cijevi na dvije saobraćajnice. To bi trebalo da se realizuje tokom ljeta, kako bismo mogli da počnemo adaptaciju putne infrastrukture", naglasio je Avdalović.
On je dodao da je Savez opština i gradova istočne Hercegovine podnio inicijativu da se putni pravac Nevesinje-Bileća, odnosno dionica Zovi Do-Divin uvrsti u mrežu regionalnih puteva Republike Srpske. Ukoliko Vlada i resorno ministarstvo prihvate tu inicijativu "Putevi Republike Srpske" bi preuzeli obavezu redovnog održavanja te saobraćajnice.


Na sastanku je bilo riječi i o takozvanom spojnom putu između magistralnog puta Nevesinje-Gacko i regionalnog puta Nevesinje-Zovi Do, između fabrika "Svislajon" i "Javor" u dužini od 350 metara. Projektna dokumentacija je završena i ovaj posao bi trebalo da bude realizovan naredne godine.
Srna