Gradnja započete gradske obilaznice trebalo bi da bude nastavljena krajem januara ili početkom februara naredne godine, rekao je danas gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.


On je na odborničkim pitanjima današnje sjednice Skupštine grada rekao da je u projekat uvrštena i Kolubarska ulica, koja spaja naselje Tini sa obilaznicom, zbog čega je bila potrebna i dopuna dokumentacije za građevinsku dozvolu, koja je poslata na verifikaciju u resorno ministarstvo.
„Kad dobijemo građevinsku dozvolu ostaje da Putevi Republike Srpske raspišu tender za izvođača radova, a očekivati je da će to biti već narednog mjeseca – kako bi u decembru imali potpisivanje ugovora. Vjerujem da ćemo krajem januara ili početkom februara naredne godine imati i početak radova na trasi započete istočne obilaznice“, pojasnio je Petrović.
Gradonačelnik je podsjetio da započeta istočna obilaznica čeka na nastavak radova duže od četiri godine.
Prema Planu srednjoročnih investicija grada Trebinja, nastavak gradnje ove gradske obilaznice planiran je na dionici od Gučine do poslovnog objekta Korać, gdje će biti izgrađen kružni tok za kvalitetniju saobraćajnu komunikaciju između naselja Police i Mokri dolovi.
Vrijednost radova procijenjena je na 850.000 KM, od čega će JP „Putevi RS“ obezbijediti 770.000, dok je 80.000 KM obaveza Grada Trebinja.
Trebinjski plan srednjoročnih investicija u narednim godinama predviđa i gradnju „glavnih“ gradskih obilaznica – istočne i zapadne, koje će kvalitetnije riješiti problem prekomjernog tranzita kroz grad, a kojima bi saobraćajno bile uvezane i planirane nove gradske i poslovne zone Trebinja.
Radio Trebinje