Srn2024-7-4_132614_2.jpg (223 KB)

Osvjetljenje Kamenog mosta u Trebinju trebalo bi da bude završeno do kraja jula, a do kraja avgusta i mosta Iva Andrića, ukoliko vremenski uslovi dozvole, rekao je Srni predstavnik Nadzornog organa ovog projekta Dragan Okuka.

Okuka je rekao da je do sada završena skoro polovina projekta osvjetljenja tri gradska mosta u Trebinju.

Kada je riječ o Kamenom mostu, Okuka je naveo da je u toku ugradnja elektromašinske opreme na osvjetljenju ovog mosta, završena donja strana mosta, a nakon pjeskarenja i zaštite mosta počeće i osvjetljenje gornje strane.

On je rekao da su projektom definisani boja i tip svjetiljke, te da je za osvjetljenje ispod mosta izabrana svjetiljka sa toplo-bijelom bojom, kao i na bočnim stranama.

"Za središnji dio, gdje su lukovi, izabrana je led svjetiljka /RGBW/, tako da ona može da mijenja boje u zavisnosti od zahtjeva investitora ili Gradske uprave", istakao je Okuka.

On je napomenuo da je do sada vršena proba boje osvjetljenja, kojima se upravlja softverski, a biće definisana konačna boja kako bi bio najbolji efekat za izgled mosta.

Projekat osvjetljenja mostova u Trebinju finansira preduzeće "Hidroelektrane na Trebišnjici" sa 910.000 KM, osvjetljenje je renomiranog proizvođača "iGuzini", a izvođač je firma "Fina tehno led" iz Trebinja, odnosno Beograda.

Srn2024-7-4_1328285_0.jpg (390 KB)