Bilećko jezero - Foto: Screenshot/YouTube
Na Bilećkom jezeru bi do početka ove ljetne sezone trebalo da bude otvoren novi plažni bar u formi splava savremenog dizajna, za koji se očekuje da će privući još više kupača i turista na to jezero, potvrđeno je Srni u opštini Bileća.

U opštinu je stigao zahtjev privatnog investitora za otvaranje splava sa plažnim barom i u toku je proces pribavljanja odgovarajućih dozvola.

Postoji zakonska procedura za izdavanje tih dozvola koja mora da se ispoštuje što, kažu u opštini, može da potraje mjesec ili dva da bi sve bilo regularno i da bi projekat bio uspješno realizovan.

Iz opštine su naveli da je cilj da splav bude otvoren do ljetne sezone na prostoru postojeće plaže na Bilećkom jezeru u mjestu Čepelica.

Riječ je o savremenom splavu sa plažnim barom sa iznajmljivanjem ležaljki, brodića, pedalina i drugim zanimljivostima.

U Opštinskoj upravi očekuju da će otvaranje novog savremenog splava imati pozitivan uticaj na razvoj turizma u Bileći i na Bilećkom jezeru.

- To je maksimalno atraktivno. U vrijeme pandemije i ograničenih putovanja kada su domaći turisti skoncentrisani na domaće turističke potencijale na obalama Bilećkog jezera vidimo zavidan nivo turističkog potencijala - istakli su u opštini Bileća.

Iz opštine su naglasili da se na Bilećkom jezeru, zbog toga, može očekivati još više turista nego do sada.

- Nastojimo i na ovaj način da gostima i turistima ponudimo atraktivnu lokaciju gdje mogu provesti ugodno vrijeme i odmor - rekli su u opštini Bileća.

Na lokaciji postojeće plaže na Bilećkom jezeru u Čepelici već 20 godina postoji jedan splav na koji su Bilećani navikli, ali po urbanističkom planu na tom području postoji mogućnost i za otvaranje više splavova, kao i bungalova i prostora za kampersko naselje, napomenuli su u Opštinskoj upravi.