Pravo iznenađenje- transparentan konkurs za radno mjesto u Agrarnom fondu Grada Trebinja objavljen putem lokalnih medija.fond- agrarni.jpg

Ne viđa se to baš često, pa je izazvalo interesovanje. Ali,nakon čitanja konkursa stvari su postale jasnije.

„Na osnovu člana 20. Statuta Agrarnog fonda Grada Trebinja broj: 2/17 od 08.02.2017. godine, člana 3. Pravilnika o radu Agrarnog fonda Grada Trebinja broj: 21/17 od 31.03.2017. godine i Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Agrarnom fondu Grada Trebinja broj: 3/17 od 24.02.2017. godine i Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i Sistematizaciji radnih mjesta u Agrarnom fondu Grada Trebinja broj: 183/18 od 09.08.2018. godine, Lice ovlašteno za predstavljanje i zastupanje Fonda raspisuje: 

Javni poziv 

za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta

I Stručni saradnik za upravljanje poljoprivrednom mehanizacijom – traktorista- 1 (jedan) izvršilac “

Slijede potom uslovi koje neko ko konkuriše treba da ispunjava.

Dakle, traži se traktorista- težački posao….

Neko ko mora dobro da se namuči da bi zaradio svoju koru hljeba. A, plata nikako ne prati obim i težinu rada.

Zato se već do sada nije neko uhljebio, onako, “na lijepe oči”, na ovu “poziciju”. Konkurs u Agrarnom fondu , a “ ruku na srce” i drugdje, ,uglavnom ide ,onako, formalno kad već kandidat uveliko zasjedne na to radno mjesto.

Ali, da ne kritikujemo baš sve. Evo pojavio se konkurs.

Lijepo je kad se javno traži radnik , pa, makar, i za težak posao traktoriste.

A, ako se niko ne javi ima onih u ovom Fondu koji baš i nemaju čime da popune sate na poslu, a na platnom su spisku, pa... mogli bi da se obuče za upravljanje ovom mašinom. Taman da radno vrijeme ispune kako treba.