Dobri ljudi grade kuću porodici iz Nevesinja: Ne traže luksuz, samo topli dom
MOSTAR - Humanitarna zajednica ''Pomozi mojoj nevjeri'' poziva sve građane da se, u skladu sa svojim mogućnostima, pridruže akciji prikupljanja novca za gradnju kuće šesteročlanoj porodici iz Nevesinja.

Porodica trenutno živi u jako trošnoj kući bez osnovnih uslova za život. Ne traže ništa luksuzno, osim suvog i toplog doma za život svoje djece.

Organizatorica akcije, humanitaraka Jelena Šutić iz Mostara kaže kako je prilikom početka humanitarne akcije plan bio da se obnovi jedan dio kuće za što je, prema procjeni majstora, za sve radove trebalo prikupiti iznos od 50.000 maraka.

"Skupili smo oko 46.000 maraka i pripremili se za obnovu, međutim kada se krenulo s gradnjom pojavio se rizik od urušavanja i drugog dijela, tako da trenutno moramo rušiti cijelu kuću, Sve nam je to zakompliciralo prvotni plan i uvelike otežalo samu akciju", kazala je Šutić za Fenu.

Naglasila je kako se s izgradnjom kuće mora požuriti jer porodica trenutno nema nikakav krov nad glavom.

"Problem nam stvaraju potrebna sredstva za rad čije su se cijene poprilično povećale, a prema trenutnoj procijeni za izgradnju cijele kuće trebat će nam preko 70.000 maraka",kazala je Šutić.

Podsjetila je kako su se tek dvije firme svojim donacijama uključile u obnovu, od nekoliko njih koje su obećale pomoći.

"Veliki je korak ispred nas, ali sigurni smo da ćemo jednog dana dovršiti ovaj dom, bez obzira koliko nam je poteškoća donijela ova akcija. Stoga, molim sve dobre ljude da pokažu svoju humanost, da nam se priključe i pomognu da zajedno obitelji iz Nevesinja izgradimo krov nad glavom", poručila je Šutić.