Dodik-Orban - Foto: Twitter
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je ponovni izbor Viktora Orbana na čelo političke partije Fides potvrdio povjerenje koje članovi vladajuće mađarske stranke imaju u njega i njegovu viziju Mađarske i Evrope.

U čestitki upućenoj predsjedniku Vlade Mađarske i predsjedniku Fidesa Viktoru Orbanu povodom ponovnog izbora na čelo ove političke partije, srpski član Predsjedništva izrazio je nadu da će tako biti i nakon aprilskih izbora 2022. godine.

- Sa zadovoljstvom sam primio vijest o Vašem ponovnom izboru na mjesto predsjednika stranke Fides. Pod Vašim vođstvom, i odabranih članova Vaše stranke, Mađarska u kontinuitetu od 2010. godine ostvaruje političku stabilnost, ekonomski prosperitet, nacionalni integritet i suverenitet po svim pitanjima bitnim za Mađarsku i Mađare i na tome Vam od srca čestitam - naveo je Dodik.

On je naglasio da je "Mađarska u borbi protiv bezbjednosne prijetnje u vidu ilegalne imigracije, kao i u borbi protiv širenja virusa korona postavila ljestvicu visoko dajući tako primjer odgovorne nacionalne politike".

Dodik je istakao i da je Mađarska svijetli primjer kada je riječ o solidarnosti i pomoći te zemlje i njenog narada u teškim vremenima za srpski narod, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

- Izuzetno sam zahvalan na Vašoj posjeti Banjaluci i Republici Srpskoj i Vašoj želji da razumijete stvarnu situaciju na terenu. U vremenima kada oba naroda, srpski i mađarski, trpe napade određenih centara moći zbog nacionalnog ponosa, ljubavi prema slobodi i nacionalnom suverenitetu, molim da imate na umu da u meni lično, institucijama i narodu Republike Srpske, imate iskrenog prijatelja - poručio je srpski član Predsjedništva BiH.