Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a Dragan Čović razgovarali su danas u Mostaru o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH.Dodik je rekao da postoji dobra saradnja i potpuno razumijevanje po svim pitanjima.covic-dodik-mostar.jpg

- Mi se dogovaramo u kontinuitetu. Imao sam priliku da upoznam Čovića sa namjerama Republike Srpske oko kršenja Dejtonskog sporazuma, zaključcima Narodne skupštine Srpske. Ta vrsta priča oko formiranja Savjeta ministara je svakako zamorna. Mi imamo načelnu saglasnost i ne treba ni da se dogovaramo - poručio je Dodik.

Istakao je da je za sve u BiH potrebna i treća strana.Predsjednik SNSD-a naveo je da Srpska treba u Federaciji da ima svoje legitimne predstavnike, a ne neke spekulante.

- Volio bih da sam optimista poput Čovića, ali "zezatori" iz Sarajeva to mi oneomogućavaju - rekao je Dodik i dodao - Srešćemo se ponovo, vjerujem u narednih 15 dana i pokušaćemo da sve završimo.

Poručio je da BiH pomaže jasna i principijelna politika svih.

- Jedino oko čega se ne slažemo Čović i ja jeste ovaj optimizam - naveo je Dodik. Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović vjeruje da će vrlo brzo doći do formiranja Savjeta ministara i deblokade rada Parlamentarne skupštine BiH.

Čović je naglasio da između SNSD-a i HDZ-a nema nikakvih problema, da postoji razumijevanje i saradnja.

- Vjerujem da ćemo veoma brzo biti u prilici da uskoro sve finalizujemo - naglasio je Čović.