Milorad Dodik (foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija) -
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da se Crna Gora neće stabilizovati sve dok na demokratski način ne riješi pitanje Srba u toj zemlji - od prava na jezik, do svih ostalih prava koja jednom narodu pripadaju.

- Negiranje srpskog identiteta u Crnoj Gori je negiranje same Crne Gore. Otimanje hramova Srpske pravoslavne crkve i hapšenje crkvenih velikodostojnika sigurno nije način da se Crna Gora legitimiše kao demokratska država - naglasio je Dodik.

On je ocijenio da bi vlast u Crnoj Gori trebalo da prestane da plaši svoje građane kako neko ima nešto protiv crnogorske državnosti.

- Tu mislim na sijanje straha od Srbije. Svako dobronamjeran može da vidi da je Srbija više nego korektna, ma kako nepotrebne i štetne odluke donosi Podgorica - rekao je Dodik za Srpskainfo.

Srpski član Predsjedništva BiH naglasio je da se događaji u Crnoj Gori budno prate u Republici Srpskoj, posebno otkako je usvojen sporni Zakon o slobodi veroispovjesti, ali ne misli da unutrašnji problemi Crne Gore mogu da utiču na pitanja u Srpskoj i BiH.