Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Republika neće preuzeti dugove preduzeća "Svislajon industrije alata" iz Trebinja koji su napravljeni tokom poslovanja od privatizacije do danas.


"Možemo razgovarati o dugovima koji su naslijeđeni, a oni koji su napravljeni tokom poslovanja od privatizacije do danas su obaveza koju treba da plaća investitor, a ne da preuzima Republika i nećemo je preuzeti", naglasio je Dodik.
Osvrćući se na ponudu vlasnika "Svislajon industrije alata" iz Trebinja Rodoljuba Draškovića da pokloni Republici Srpskoj ovo preduzeće, Dodik je rekao da Vlada Republike Srpske nema obavezu niti hoće da prihvata nešto što je bila obaveza drugih da riješe.
"Tamo postoji veoma složen problem, prodata je Fabrika alata, a kasnije je u procesima izdvojen ogroman dio zemljišta, pretvoren u vlasništvo drugih firmi Draškovića, a sada bi kumulirani dio problema tamo prebacio Vladi", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. On je napomenuo da postoji ugovor o privatizaciji koji precizira šta je čija oblast.
Srna