Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić stigli su u Trebinje, gdje su ih dočekali premijer Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Luka Petrović.


Dodika i Vučića dočekali su i brojni građani trebinjskog naselja Gorica u kojem se gradi dječiji vrtić "Srbija", čiju izgradnju finansira Srbija sa oko milion maraka.


Predsjednik Vučić je došao na djela, ne na riječi – poručio je u obraćanju medijima gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je Vladi Srbije na pomoći, bez koje bi, kako je rekao, mnogi projekti ostali nedovršeni.
„Srbija kao zemlja najviše u regionu promoviše mir i stabilnost – i na ovaj način šalje najbolju poruku narodu u BiH“, rekao je Dodik.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je obećano: Srbija će finansirati izgradnju pravoslavnog duhovnog centra u Mrkonjićima i dionice puta od Tjentišta do Broda na Drini.
Ali to neće biti, kako je rekao Vučić, i jedine investicije: najavio je i novčanu podršku obnovi Starog grada u Trebinju, te pomoć selu Baljci u Bileći.
Kako je ranije najavljeno, delegacije Srbije i Srpske otvoriće Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Republike Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.



Planirano je da posjete i prodavnicu domaćih proizvoda "Hercegovačka kuća", a zatim bi trebalo da se obrate građanima Trebinja na platou ispred hotela "Novi platani".
Dodik, Vučić i Cvijanovićeva obići će i vinariju "Vukoje", gdje će prisustvovati večeri na kojoj će biti i načelnici i privrednici iz Hercegovine.