U Sarajevu je održan sastanak lidera SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića i SDA Bakira Izetbegovića o formiranju vlasti na nivou BiH.


Dodik je rekao da bi u narednih sedam do deset dana mogao da bude imenovan predsjedavajući Savjeta ministara, a do kraja mjeseca i konstituisan Savjet.


- Nema spora da bi predsjedavajući Savjeta ministara trebalo da bude Srbin - rekao je Dodik.


On je istakao da uslovljavanja formiranja Savjeta ministara usvajanjem Akcionog plana za članstvo u NATO nije racionalno.


Dodik, koji je predsjedavajući Predsjedništva BiH, podsjetio je da je Predsjedništvo danas zadužilo Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od sedam dana dostavi prijedlog sporazuma o pojeftinjenju usluga rominga u javnim mrežama mobilne komunikacije u regionu, kako bi moglo da odobri potpisivanje sporazuma tokom drugog Digitalnog samita zapadnog Balkana, koji će biti održan u Beogradu 4. i 5. aprila.

Sastanak, čiji je domaćin bio Izetbegović, održan je u zgradi Parlamentarne skupštine BiH.


Osim Dodika, u delegaciji SNSD-a bili su Nikola Špirić i Staša Košarac.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je juče da EU očekuje što hitnije fomiranje vlasti u BiH bez ikakvih uslovljavanja, pa i godišnjim nacionalnim planom, te poručio da SNSD, na čijem je čelu, neće žrtvovati princip vojne neutralnosti ni zbog kakvog dogovora o formiranju Savjeta ministara.


Izvor Herceg televizija