Milorad Dodik - Foto: RTRS
Republika Srpska je danas trebalo da pokaže svoj digniitet na pravi način, ali je nekima bilo potrebno da se pokaže da Narodna skupština nije jedinstvena, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorade Dodik na posebnoj sjednici.

Govoreći o tome što su poslanici SDS-a i PDP-a napustili posebnu sjednicu, Dodik je izjavio da je njima rečeno da nađu načina da ne budu dio većine oko pitanja povrede vitalnog interesa Republike Srpske.

- Onda će biti da Narodna skupština nije podržala srpskog člana Predsjedništva BiH, da smo postali slabi i nemoćni. Oni su ovo namjerno uradili i nesumnjivo nisu mogli da pretrpe ono što sami govore o sebi - rekao je Dodik.

Dodik je istakao da "koliko bili različiti i posvađani, kada dođu ovakve tačke dnevnog reda, svi poslanici moraju ostati dosljedni, jer je to miniumum nacionalnog interesa".

Podsjećamo, SDS i PDP su u jednom dijelu zasjedanja napustili skupštinsku salu, nakon što su od početka, između ostalog, prigovarali i za termin održavanja sjednice pravdajući to nemogućnošću da spreme raspravu.