Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da mu je predstavljanje Republike Srpske na Paradi pobjedi u Moskvi čast i ponos.
Milorad Dodik - Foto: RTRS

- Zahvaljujem predsjedniku Putinu na pozivu, a krajem godine planiramo da se opet vidimo i razgovaramo o našim bilateralnim odnosima - rekao je Dodik.

On je naglasio da se Srpska u Rusiji prepoznaje.

- Zna se za nju i osjeća se prijateljstvo prema srpskom narodu. Jedan od veterana je sjedio uz mene. Jedno mjesto ponosa, prezadovoljan sam. Čini mi se da je ovaj put bilo sa više pažnje i uvažavanja - naglasio je Dodik za RTRS.

Dodik je istakao da je sa nestrpljenjem čekao izlazak srpskih gardista.

- I ranije sam bio na paradama, ali ovo je bilo, čini se, nekako uzvišenije. Naježio sam se dok su marširali srpski gardisti, jer to su potomci pobjednika. Očekivao sam i gledao tamo negdje u daljini da vidim te momke, i našu zastavu - rekao je Dodik.

Na Crvenom trgu, u Moskvi, danas je, uz stroge epidemiološke mjere zbog virusa korona, održana vojna Parada povodom 75 godina od pobjede u Drugom svjetskom ratu. Svečanosti je osim Dodika prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.