Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, danas je sa banjalučkog aerodroma ispratio pripadnike Civilne zaštite RS-a koji su otišli u Tursku pomoći tamošnjim spasiocima u pronalsku preživjelih osoba nakon serije stravičnih zemljotresa koji su tu zemlju pogodili tokom jučerašnjeg dana, piše Oslobođenje.

Dodik je fotografije sa aerodroma objavio na svom Twitter nalogu, te je poslao poruku turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Lider SNSD-a je, naime, izjavio kako su Vlada Turske i Erdogan pomogli vlastima i građanima RS-a tokom velikih poplava iz 2014. godine, te da je sada vrijeme da se RS oduži Turskoj.

– Za Srpsku je važno da naša Civilna zaštita bude u Turskoj kao dio međunarodnih snaga i pomogne tamošnjem narodu. U Turskoj će biti koliko bude potrebno, što će se procjenjivati s vlastima te zemlje.

Treba se sjetiti i da su spasioci iz Turske 2014. godine za vrijeme velikih poplava bili u Republici Srpskoj i pomagali narodu, a Vlada Turske i Erdogan tada su značajno pomogli Srpskoj, što nismo zaboravili.

Odlazak naših spasilaca je znak pažnje i solidarnosti s turskim narodom. Još jednom izjavljujem saučešće porodicama stradalih i predsjedniku Erdoganu, rekao je Dodik.

Zanimljivo je da je Dodikova kćerka, Gorica Dodik, na svom Twitter nalogu objavila fotografiju svog oca sa aerodroma u Banjoj Luci.

Na njoj, naime, Dodik ispraća spasioce iz RS-a sa podignuta tri prsta.