Milorad Dodik - Foto: SRNA
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će posjetiti Univerzitet u Banjaluci i razgovarati sa rukovodstvom koje predvodi rektor Radoslav Gajanin.

- Ovo je prilika da rukovodstvo Univerziteta Dodika upozna o nizu aktivnosti na izgradnji infrastrukturnih kapaciteta čime će se poboljšati uslovi studiranja i rada na Univerzitetu - navodi se u saopštenju Univerziteta u Banjaluci.

U saopštenju se dodaje da će Dodik posjetiti i lokaciju radova na izgradnji zgrade Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta i Šumarskog fakulteta, pozorišnu scenu u četvrtom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" i Dentalnu kliniku Medicinskog fakulteta.

Iz Univerziteta su napomenuli da je zbog najavljene obustave saobraćaja u Bulevaru vojvode Živojina Mišića ulaz u Univerzitetski grad moguć na glavnoj kapiji Univerzitetskog grada.

Ranije je najavljeno da će ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i iformaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević posjetiti danas u Banjaluci gradilišta u Univerzitetskom gradu, gdje je u toku realizacija tri kapitalna projekta.