Milorad Dodik - Foto: RTRS
Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da će ova stranka uputiti u proceduru izmjene Krivičnog zakona koje se odnose na kaznenu politiku za najteža krivična djela, a posebno za ona usmjerena prema ovlaštenim službenim licima.

- Takođe, u razmatranju su i izmjene Zakona o krivičnom postupku i Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima bi se dala veća ovlaštenja policijskim službenicima, a koja bi doprinijela njihovoj efikasnosti, ali i njihovoj zaštiti i zaštiti svih građana Republike Srpske - istakao je Dodik u izjavi za Srnu.

Predsjednik SNSD-a je naglasio da je Republika Srpska, sve do krivično-pravne reforme koju su sproveli stranci, očito imala bolji Krivični zakon, Zakon o krivičnom postupku i Zakon o policiji u kojima je policija imala mnogo veća ovlaštenja poput policijskog pritvora, koji je ukinut tom reformom.

- Tim ovlaštenjima, koja su ukinuta, policija je imala veću efikasnost u zaštiti i svog i tuđeg života i imovine svih građana", rekao je Dodik.

On je naglasio da će sve planirane izmjene doprinijeti opštoj bezbjednosti Republike Srpske, života i imovine njenih građana, ali i većoj bezbjednosti same policije.