Republika Srpska uz pomoć Srbije i predsjednika Aleksandra Vučića danas izgleda bolje i stabilnije, poručio je nakon sastanka u Beogradu srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: RTRS

- Došli smo da sa Vučićem razgovaramo upravo o ovim temama i da se zahvalim, kao i da rehabilitujemo sve naše infrastrukturne projekte. Imamo u svakoj opštini Srpske jedan projekat koji finasira Republika Srbija, i ponosni smo na tu saradnju - naglasio je Dodik.

On je zahvalio Srbiji za pomoć u vrijeme pandemije virusa korona.

- Zahvalni smo predsjedniku Vučiću za najintenzivniju podršku Srbije od samog postojanja Republike Srpske - kaže Dodik.

Dodik je poručio da Republika Srpska u punom kapacitetu stoji na strani Srbije kada je u pitanju rješavanje statusa Kosova i Metohije.

- Srbija ima podršku Republike Srpske u rješavanju problema Kosmeta. Ono je bilo gotovo izgubljeno, ali vidite da se situacija mijenja. Pozicija Srbije je danas daleko bolja, nego prije 10 godina. I mi imamo velike probleme u BiH, smatramo da se mnoge stvari trebaju vratiti na početak, a sve to govorim u kontekstu zloupotrebe visokih predstavnika i međunarodnog faktora - dodao je Dodik.

Sastanku u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike prisustvali su i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Dodik je juče rekao da Vučiću neće biti lako u narednom periodu po pitanju Kosova, ali da je uvjeren da će srpski predjsednik braniti interese Srbije i Srba, ma gdje da žive, na najbolji mogući način.

Dodik, Cvijanović i Višković danas će se u Ambasadi Rusije u Beogradu sastati i sa ministrom inostranih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim, koji dolazi u zvaničnu posjetu Srbiji.

VIDEO