Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Mrkonjić Gradu da su svi Srbi jedan narod.Dodik je naglasio da nema "bosanskih Srba", jer su svi Srbi, gdje god živjeli, dio istog naroda.dodik-srbi.jpg

On je pozvao srpski narod na jedinstvo i očuvanje identiteta, ističući da su podjele neprihvatljive. Naglasio je da je važno da Srbi sačuvaju svoj identitet čuvanjem jezika, pisma, vjere, krsne slave.

- To je činila i danas čini Srpska pravoslavna crkva kao narodna crkva, omogućivši da se očuva srpski identitet u katastrofalnim uslovima za naš narod - rekao je Dodik.

Podsjetio je na dešavanja u Crnoj Gori, ističući da bez SPC nema ni srpskog naroda.

- Neka živi vječno Srpska pravoslavna crkva - poručio je Dodik.Dodik je rekao da je Mrkonjić Grad herojski grad, obnovljen nakon Odbrambeno-otadžbinskog rata. Zahvalio je predsjedniku Srbije za pomoć i podršku Republici Srpskoj.

- Naravno da su novčana sredstva važna, ali poruka koja se šalje posjetom gospodina Vučića za nas su važnija više nego bilo koji novac. Nama mnogo znači da predsjednik Srbije dođe ovdje i da bude zajedno sa nama, da zajedno promovišeno naše osnovne narodne vrijednosti, da smo okupljeni oko ideja koje su nama važne, oko naše Republike Srpske i Srbije, Srpske pravoslavne crkve koja mora ostati jedinstvena na svim prostorima, pa i u Crnoj Gori - naveo je Dodik.

Podsjećamo, predsjednik Srbije, zajedno sa zvaničnicima Srpske i srpskim članom Predsjedništva BiH, boravi danas u posjeti Mrkonjić Gradu, nakon čega će posjetiti Drvar.