Milorad Dodik sa rukovodstvom Grada Trebinje - Foto: RTRS
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva Bih Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da je Trebinje stabilna politička zajednica, da su formirani svi organi, usvojen budžet i da sve funkcioniše u najboljem redu, što je preduslov za rad na mnogim pitanjima.

- Veoma je jasno da su vlasti Republike Srpske u kontinuitetu podržavale mnoge projekte ovdje, radili smo zajedno na stvaranju atmosfere za privlačenje investitora, koji ovdje mogu da zaposle ljude - istakao je Dodik.

On je rekao da mu je drago da se završava Duhovni centar u Mrkonjićima, za koji su zajednički angažovana sredstva vlada Republike Srpske, Srbije i lokalne zajednice.

- Moramo da učinimo sve da to završimo u dogledno vrijeme, mislim da je to jedna od važnih pitanja koje smo radili u ovom vremenu. Obilaznica je nešto što je planirano i što će se dešavati - naveo je Dodik.

On je dodao da je prije dva dana sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o aerodromu u Trebinju, istakavši da nema odustajanja od tog projekta.

Dodik je rekao da mu je drago što je čuo da je Trebinje lider u pogledu razvoja projekata podrške porodici koji su primjer svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

- Više od 70 projekata je realizovano u prošloj teškoj godini. Mislim da je ovdje situacija stabilna, čestitam gradonačelniku za napore koje ulaže, on je veoma važan naš čovjek u cijelom sistemu - rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je novinarima da je sa srpskim članom i predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom razgovarao o važnim kapitalnim projektima na području grada, te o tome šta Trebinje treba da uradi da bi bilo više sportskih klubova u ovom gradu.

- Očekujemo u narednom periodu subvenciju i podršku srpskog člana Predsjedništva da bi što više ljudi došlo ovdje, da bi Trebinje iskoristilo kapacitete - rekao je Ćurić novinarima u Trebinju.