220282.jpg (233 KB)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas sa upravom Rudnika i Termoelektrane Gacko.

Dodik je nakon sastanka rekao da RiTE Gacko predstavljaju strateški objekat za razvoj Srpske.

- Ovaj objekat mora opstati i radimo na rješavanju svih problema - rekao je Dodik.

Naglasio je da će školovanje učenika u srednjoj školi u Gacku biti u skladu sa potrebama RiTE Gacko.

Istakao je da postoji problem sa prenosnom mrežom.

- Ali to je problem na nivou Elektroprenosa BiH. Ako oni to ne riješe, mi ćemo - rekao je Dodik.

Vršilac dužnosti generalnog direktora RiTE Gacko Maksim Skoko rekao je da je danas potpisan ugovor sa Elektroprivredom Srpske.

- Ugovor traje dvije godine i mi smo u obavezi da matičnom predzeću isporučimo struju u vrijednosti od 3.000 gigavat časova struje. Zauzvrat, dobićemo novac po cijenama koje smo dogovorili. Takođe, prema ugovoru, zajednički ćemo nastupati na tržištu - rekao je Skoko.

Sastanku sa Dodikom prisustvovali su i vršilac dužnosti direktora RiTE Gacko Maksim Skoko i uprava tog preduzeća, kao i generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas sa rukovodstvom opštine Gacko sa kojim će razgovarati o situaciji u toj lokalnoj zajednici, kao i započetim i planiranim projektima.

Sastanku Dodika sa načelnikom Gacka Ognjenom Milinkovićem i rukovodstvom te opštine prisustvuju ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Savo Minić.

Sastanku prisustvuju generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske Luka Petrović i vršilac dužnosti direktora RiTE Gacko Maksim Skoko.

Nakon Gacka, Dodik će se u Bileći sastati sa opštinskim rukovodstvom.

220298.jpg (202 KB)