Dodik sa predstavnicima srpskih stranaka i udruženja u Mostaru - Foto: RTRS
Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se u Mostaru sa predstavnicima srpskih političkih stranaka i udruženja.

Istaknuto je da su Srbi konačno konstitutivni u ovom kantonu, ali da treba raditi na poboljšanju uslova života.

- Treba promijeniti mnogo toga. OOdgovor bi bio dugačak, ali treba promijeniti kvalitet života našeg naroda ovdje - istakao je iguman manastira Žitomislić Danilo Pavlović.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara ispred Srpske liste Velibor Milivojević rekao je da je Dodikov dolazak još jedan dokaz zainteresovanosti Republike Srpske za situaciju u Mostaru i Federaciji BiH i za život srpske zajednice.

- Mi sami vidimo da ova politika koju slijedimo, koju zajedno koordinišemo i usaglašavamo daje rezultate. Evo konačno su Srbi postali konstitutivni u ovom kantonu. Ali to treba da nam da još više podsticaja da bi se borili i to sve sproveli u djelo. Osim političke podrške, biće i svaka druga. Jer smo mi voljni da ostanemo i u kantonu i u Mostaru i položaj Srba učinimo još boljim - dodao je on.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da, poslije promjene Ustava, treba mijenjati položaj Srba u institucijama u Mostaru i Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

- Ja sam ovdje danas da s njima procijenim na koji način treba da djelujemo u budućnosti i da vidimo šta smo uspjeli da uradimo od onoga što smo ranije dogovorili. Iza nas je ostalo dosta dobrih stvari koje smo učinili i u crkvi i kroz političko organizovanje. Danas imamo izvorne političke predstavnike srpskog naroda u gradskoj skupštini i to je omogućilo da na pravi način afirmišemo naše planove - istakao je Dodik.

Dodik je obećao finansijsku pomoć za projekte udruženja i Srpske pravoslavne crkve, kao i dalju podršku Republike Srpske i Srbije za sve što kandiduje srpska zajednica u gradu na Neretvi.