Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je Akva park u Trebinju značajno doprinio razvoju turizma grada i da to treba cijeniti i podržati."Vlada i lokalna zajednica treba da daju podršku biznismenima i ljudima koji su od ideje kao što je Rodoljub Drašković", istakao je Dodik tokom posjete Akva parku u kompleksu "Grad sunca" kod Trebinja, u vlasništvu Rodoljuba Draškovića.
On je istakao zadovoljstvo impozantno urađenim sadržajima na mjestu gdje je samo prije godinu dana bio kamen i ledina.
Dodik je Draškoviću zahvalio i na istrajnosti što je uspio i pored mnogo izazova da izgradi dragulj u dragulju - Trebinju i da ponudi ljudima iz ove regije i šire jedan nezaboravan kutak za odmor.
Predsjednik Republike Srpske je istakao da je to spoj Draškovićeve ideje i patrotizma, spoj potrebe tog kraja i podizanje kvaliteta života na području Trebinja."Ovo nije kraj projekta iako bi to bio za mnoge druge. Ovdje je početak jednog velikog projekta, a ime Draškovića je za razvoj Hercegovine postalo istorijsko i dobro upamćeno", rekao je Dodik.
On je istakao da će u budućnosti Vlada Republike Srpske zajedno sa gradom Trebinjem i Draškovićem razgovarati o izgradnji aerodroma.

Drašković, koji je i predsjednik kompanije "Svislajon-Takovo", zahvalio je predsjedniku Srpske što je došao u posjetu "Gradu sunca".
On je izrazio zadovoljstvom radom Akva parka u posljednjih mjesec dana od kada je otvoren, naglasivši da o tome dovoljno govore dvadesetokilometarske kolone vozila iz Crne Gore prema Trebinju.
"Do sada su ta vozila išla dalje, iz Trebinja, a sada ovamo dolaze turisti iz svih krajeva svijeta", rekao je Drašković.
SRNA