Trebinje ima agilnu, dinamičnu i sposobnu upravu, koja sa uspjehom radi na realizaciji brojnih projekata, nastoji da se približi običnom čovjeku i uspješno odgovori potrebama porodice, a gradi i infrastrukturu među kojima je i ona od dugoročnog značaja. Na istom kursu mora da nastavi dalje, a podrška neće izostati.

dodik-trebinje.jpg

Ovo je danas u Trebinju poručio srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon sastanka sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, kojem su prisustvovali i predstavnici gradske uprave i Skupštine grada, direktori Elektroprivrede RS i HET-a Luka Petrović i Gordan Mišeljić, Bolnice Trebinje Ljubica Miljanović i narodni poslanik Valerija Lakić.

„Trebinje obnavlja svoju industriju, podiže kvalitet svojih turističkih usluga, i naravno – sa takvim opredjeljenjem vaš grad ne može da stane – mora da ide dalje. O tome smo danas i razgovarali – o projektima koji mogu da prave razliku u odnosu na regionalne turističke centre“, istakao je Dodik dodajući da je među planiranim projektima i rekonstrukcija trebinjske Bolnice, koja bi trebalo da počne naredne godine.

Dodik je kazao da vlasti u Srpskoj stavljaju Trebinje među prva mjesta u pogledu podrške razvoju, kroz sredstva Vlade ali i javnih preduzeća, među kojima je posebno važna Elektroprivreda RS, koja je bila a biće i ubuduće zamajac razvoja čitave regije.

„U fazi smo stabilizacije sistema i vjerujem da će ERS pokazati svoju lokalnu odgovornost i u budućnosti. Nas zanima i podržaćemo sve što ERS ovdje učini – i to je odgovornost tog javnog preduzeća prema resursima Hercegovine. To se vidjelo i do sada, a biće još izraženije i vidljivije u budućnosti“, kazao je Dodik.

Raduje ga, istakao je srpski član Predsjedništva BiH, što Trebinjem rukovodi mlada i poletna ekipa, koja političku situaciju drži stabilnom, povećava budžet i prema gradu se odnosi sa odgovornošću, koja je shvatila da su oni zbog grada na tim pozicijama i da grad ne postoji zbog njih.

„Mogu odavde da odem apsolutno zadovoljan i sa puno zahvalnosti ljudima koji vode grad na onome što čine“, poručio je Dodik.

Gradonačelnik  Trebinja Mirko Ćurić kazao je da ga raduje što je naš grad prepoznat kao sredina koja po infrastrukturnim i projektima podrške porodice prednjači među lokalnim zajednicama i BiH.

Trebinje ima podršku vlada Srpske i Srbije, a na sastanku je dobio uvjeravanja da ni podrška srpskog člana Predsjedništva neće izostati.

„Ono što je ključno među zaključcima sa današnjeg sastanka je to da u Trebinju moramo da nastavimo ono što smo do sada radili, da značajne projekte na vrijeme isplaniramo –  a određene mi već imamo spremne – a da sredstava neće nedostajati“, istakao je Ćurić dodajući da su teme razgovora sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH  bile upravo aktuelni i budući projekti u Trebinju.