Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je danas u Trebinju prisustvovao sjednici Gradskog kriznog štaba, rekao je da ovaj štab veoma operativan, te da su mjere koje je donio usaglašene sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
- Zahvalan sam građanima koji se pridržavaju mjera - istakao je Dodik i dodao da su rigorozne mjere bile neophodne i da će i dalje ostati na snazi.

On je istakao da je ovo opasna situacija koju nije trebalo ignorisati, što se najbolje vidi iz primjera Švedske koja se ponašala opušteno, a danas uvodi rigorozne mjere.

- Preventivne mjere su se pokazale kao bitne i važno je da zdravsveni sistem može da izdrži pritisak i da se uspješno nosi sa ovom situacijom - rekao je Dodik.

On je naglasio da je zdravstveni sistem u Srpskoj spreman iako još uvijek nije dostignut vrhunac epidemije.

Dodik je rekao da će trebinjskoj bolnici biti proslijeđeni respiratori koje će Srpska dobiti, kako bi Trebinje raspolagalo sa deset respiratora.

On je istakao da na tržištu ima dovoljno namirnica i da neće biti nestašica.

Dodik je naveo da su posljedice epidemije virusa korona već vidljive u privredi, ali da će Vlada Srpske pomoći privrednim subjektima kako bi prevazišli krizu.

Srpski član Predsjedništva BiH je zahvalio medicinskim radnicima, apotekarima, ali i trgovcima, čistačima, koji su, kako kaže, više izloženi virusu nego oni koji su u kućama.