Operacija kino, putujuće kino Obala Art Centra u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom, van festivalskih datuma a sa istim kvalitetom programa i produkcije, publici nudi iskustvo gledanja novih filmova i to uz besplatan ulaz- poručuju organizatori.operacija-kino.jpg

Idući u susret svojoj publici, Operacija kino stiže u Trebinje sa nagrađivanim filmovima, "Hladni rat" - Pawela Pawlikowskog i "Moje nevjerovatno ljeto sa Tes" - Stevena Wouterlooda.

Film "Hladni rat", ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva 25. Sarajevo Film Festivala, nagrađen je za najbolju režiju na festivalu u Kanu 2018. godine i uz ogroman interes publike svečano je otvorio prošlogodišnji 24. Sarajevo Film Festival. Pawlikowski je 2015.godine osvojio Oskara za najbolji strani film "Ida" koji je prije toga prikazan na 20. Sarajevo Film Festivalu.

"Moje nevjerovatno ljeto sa Tes" debitantski je dugometražni film holandskog reditelja Stevena Wouterlooda.
Temeljen je na nagrađivanom romanu Ane Voltz, omiljene holandske književnice mladih. Takođe ovaj film je dobitnik specijalnog priznanja žirija programa "Generation Kplus" ovogodišnjeg Berlinalea. Film je dobitnik međunarodne "Emmy Kids" nagrade i nagrade na "Toronto Kids Int. Film Festival"


O FILMOVIMA:

Hladni rat / COLD WAR

Poljska, Francuska, Velika Britanija, 2018, 82 min.
Uloge: Joana Kulig, Tomasz Kot, Boris S.

Film HLADNI RAT govori o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi koji se zbog različitog porijekla i temperamenta na prvi pogled čine nespojivima, ali su ipak sudbinski predodređeni jedno za drugo.


Moje nevjerovatno ljeto sa Tes / MY EXTRAORDINARY SUMMER WITH TESS
Holandija, Njemačka, 2019, 84 min.
Uloge: Dženifer Hofman, Guido Polemans, Hans Dagelet.

Porodična drama, koja istražujući porodične odnose, naglašava važnost međusobne ljudske povezanosti. Bavi se odnosom dječaka koji se priprema za ono najgore i djevojčice koja mu pomaže da pronađe najbolje u sebi. Magazin "Variety" ovaj je film proglasio jednim od 10 evropskih filmova koji se moraju pogledati.

Ne propustite - Ju "Dom mladih" Trebinje 26.10 i 27.10.2019, početak u 20 časova!