Ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske Sonja Davidović danas je, u okviru radne posjete Trebinju obišla I Dom penzionera u našem gradu gdje se upoznala sa radovima na rekonstrukciji ovog objekta I razgovarala sa direktorom ove Ustanove Rajkom Ćapinom.


“Izuzetno sam zadovoljna viđenim u Domu penzionera. Radovi teku planiranom dinamikom, void se računa o najsitnijem detalju I to me jako raduje. Vidim da zaposleni vode brigu o našim najstarijim I pružaju im brojne sadržaje za što ugodnije penzionerske dane”, rekla je ministarka Davidović.


U okviru rekonstrukcije Doma penzionera Trebinje, koja je počela u aprilu prošle godine, u toku su radovi na unutrašnjosti objekta, a završetak obnove očekuje se za dva mjeseca.


Unutrašnjim uređenjem biće rekonstruisane sve sobe, a izgrađeno je i 10 novih, izuzetno komfornih.

„Biće rekonstruisane sve sobe, hodnici i zajedničke prostorije koje koriste naši korisnici i zaposleni naše ustanove. Ovo je velika rekonstrukcija Doma, najzahtjevnija i najobuhvatnija od njene izgradnje. Osposobili smo tzv. lamelu E i dobili 10 više nego komfornih soba, sa velikim balkonima i mjestima gdje će naši korisnici privremeno boraviti dok radovi u njihovim sobama ne budu u potpunosti završeni“,kaže direktor Doma penzionera Rajko Ćapin.

“Spoljna rekostrukcija je završena a trenutno smo u najzahtjevnijoj fazi unutrašnje rekonstrukcije uz minimalno narušavanje komfora korisnika . Mi imamo pet i po hiljada kvadratnih metara natkrivenog prostora i sve će ući u rekonstrukciju I usuđujem se da kažem da stvaramo reprezentativnu i konkurentnu ustanovu i izrastamo u lidera u pružanju ovakvih vrsta usluga”, ističe Ćapin.


On je zahvalio korisnicima ove ustanove na razumijevanju, navodeći da zaposleni čine sve da se zbog radova ne dovede u pitanje pružanje kvalitetne usluge.
Izvor: Radio Trebinje