U ginekološkoj ambulanti trebinjskog Doma zdravlja Trebinje danas je počeo da radi savremeni 4D ultrazvučni aparat za koji je iz gradskog budžeta izdvojeno 52 hiljade KM.

Ultrazvučni apart nabavljen iz kapitalnog granta gradskog budžeta, a predhodno je nabavljeno i sanitetesko vozilo. Od 1. novembra bi trebao da bude stavljen u funkciji i integrisani laboratorijski informacioni sistem između Bolnice i Domu zdravlja, novcem iz gradskog budžeta, što će biti nova olakšica za pacijente.


Prema riječima gradonačelnik Trebinja Luka Petrovića, trebinjski Dom zdravlja je 2017. završio bez gubitka, isplaćeni su svi doprinosi i plate, a taj trend je nastavljen i u ovoj godini.

„Tačno je da je ova ustanova još ima oko 8 miliona KM duga, ali se od prošle godine ne stvara nijedna marka novih dugovanja. Pored redovnog granta za opremanje Dom zdravljaa, ove godine je izdvojeno 80 hiljada KM za 4D ultrazvučni aparat i integrisani informacioni sistem. Novi ultarzvučni aparat ponudiće pacijentkinjama, posebno trudnicama, savremeniju i bolju zdravstvenu zaštitu, jer se ovkava usluga do sada nije mogla obavljati u trebinjskom Domu zdravlja.“ naveo je on.


Petrović je najavio da će gradska uprava i dalje pomagati Dom zdravlja, jer želi da podiže nivo primarne zdravstvene zaštite u Trebinju.


Izvor: Grad Trebinje