Boban Marjanović i Luka Dončić - Foto: Twitter
Košarkaši Dalas Meveriksa pobijedili su Los Anđeles Kliperse 127:114 i izjednačili su u seriji na 1-1.

Izabranici Rika Karlajla odlično su odgovorili poslije poraza u prvom meču i ovoga puta nisu dozvolili Klipersima da ih pobijede.

Mevse je do pobjede predvodio ko drugi nego Luka Dončić, a odličnu utakmicu odigrao je i srpski košarkaš Boban Marjanović.

Dončić je upao u problem sa ličnim greškama, te je na terenu proveo samo 28 minuta, međutim to ga nije spriječilo da odigra sjajan meč.

Reprezentativac Slovenije postigao je 28 poena (8/17, 4/7 trojke, 8/12 bacanja) i uz to je imao osam skokova i sedam asistencija.

Kada je riječ o Bobanu, on je za nešto malo manje od deset minuta došao na korak do dabl-dabla – 13 poena, devet skokova, 6/8 iz igre.

Meveriksi su utakmicu prelomili krajem treće i početkom četvrte četvrtine kada je prednost išla i do +18. Klipersi nisu imali odgovor.

Odličan meč odigrao je Kavaj Lenard (35 poena i 10 skokova), međutim potpuno je podbacio Pol Džordž koji je ubacio 14 poena, a iz igre je šutirao 4/17.

Dalas je još jednom pokazao da neće biti lak zalogaj i u narednom duelu trebalo bi da vidimo reakciju Klipersa koji su i dalje vjerovatno najveći favoriti za titulu.