unnamed-1.jpg (228 KB)

Doroteja Radanović, učenik drugog razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ Trebinje, republički je prvak takmičenja iz srpskog jezika, koje je danas održano u Istočnom Sarajevu.

Naša talentovana sugrađanka bila je ubjedljivo najbolja u konkurenciji 14 učenika RS. Drugo mjesto pripalo je Nedi Jotanović, učeniku Srednjoškolskog centra „Nikola Tesla“ iz Teslića, a treći je bio Vladan Tepavčević iz Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ iz Gacka.

„Srećna sam zbog postignutog uspjeha. Trud se uvijek isplati, volim srpski jezik i bilo mi je zadovoljstvo da se, uz podršku mog mentora, profesora Tatjane Luburić, pripremam i za ovaj nivo takmičenja“, kaže Doroteja za Radio Trebinje.

Profesor srpskog jezika Tatjana Luburić ne krije ponos zbog nove nagrade za trebinjske gimnazijalce.

„Ovo je veliki uspjeh naše učenice ali i trebinjske Gimnazije. Iza njega stoji ogroman trud i rad, pripremali smo se od početka školske godine, što se, na kraju, i isplatilo. Nadam se da će Doroteja i dalje postizati ovakve vrijedne rezultate, a ja ću se, kao njen profesor i razrednik, truditi da joj uvijek budem podrška i pomoć“, kaže Luburićeva.

Uz pohvalu i diplomu, Doroteja je, kao nagradu, dobila tablet i prigodnu knjigu, a priznanje je dobila i njen mentor Tatjana Luburić.

Naša mlada gimnazijalka je 2021. godine osvojila drugo mjesto na republičkom konkursu za najbolji literarni rad povodom Dana Republike.