Drama u još jednoj školi: Učenik uperio pištolj u drugove

Talas suludog nasilja koje se dešavalo u Srbiji proteklih dana prelio se i Sjevernu Makedoniju, pišu tamošnji mediji.

Učenik jedne osnovne škole u Čairu prekjuče je u školu došao sa plastičnim pištoljem, koji je u jednom trenutku uperio u školske drugove, ali ga je naposljetku predao.

Makedonska policija potvrdila je da je došlo do incidenta.

"U prostorijama osnovne škole u nasilju Čair u Skoplju policijski službenici su, u prisustvu roditelja, učiteljice, psiholog ai direktora škole obavili službeni razgovor sa maloljetnikom - učenikom škole - po prethodnoj prijavi direktora škole da je izvadio plastični pištolj, igračku, i uperio ga u druge učenike, a zatim ga predao. Obaviješten je dežurni javni tužilac za maloljetnike", rečeno je iz policije.

To, nažalost, nije jedini incident koji se tog dana dogodio u školama u Sjevernoj Makedoniji.

U Srednjoj medicinskoj školi "Panče Karagojzov" na jednom od časova primijećena je lista imena, nakon čega je među učenicima vladala strepnja. MUP je naveo da su četiri srednjoškolke objavile prijeteće sadržaje na društvenim mrežama.

"5. maja 2023. godine policijski službenici u Skopju obavili su službeni razgovor sa E. R. (18) i troje maloljetnih lica starosti 17 godina. Svi su učenici srednje škole u Skopju, a reagovalo se po prijavi. Zaposleni u školi naveli su da su učenice na društvenoj mreži postavljale sadržaje u kojima se prijeti učeniku koji ide u istu školu i drugim osobama. Obaviješten je javni tužilac i preduzimaju se mjere za rasvjetljavanje slučaja", rekli su iz makedonske policije.

U oba slučaja uključen je i Centar za socijalni rad, prenosi b92.