Drašković, Jočić

Mislim da smo napravili veliku istorijsku sramotu u odnosu prema Crnoj Gori, rekao je Vuk Drašković u izjavi za News max Adria i dodao da Crna Gora nikada nije izdala Srbiju.

“Ona je ginula za Srbiju na Mojkovcu, na Bregalnici, Crna Gora je uvek ginula za Srbiju, a da li je zaslužila da joj se vraća vraćanjem u srednji vek, Teheranom, i da se od Crne Gore ,od tog dela našeg naroda za koji smo verovali da je pametan, da ima tolike pisce, slikare, generale, admirale , diplomate, pravi jedan narod koji ide za popovima, za mantijama i traži povratak u srednji vek”, izjavio je Drašković.

VIDEO

Drašković je naglasio da se nada da će pobediti normalna Crna Gora i civilizovana Crna Gora.

“Nema tu strana. Ovo je popovski ustanak. Srpska pravoslavna crkva predvodi tu prorusku opoziciju koja ima nameru da ako pobedi na izborima raskine članstvo Crne Gore u NATO alijansi, da poništi odluku o suverenitetu i o nezavisnosti Crne Gore, da Rusiji otvori vrata Boke Kotorske, da se tamo ustanovi ruska baza i da odatle ruska vojska komotno može da rovari po Balkanu i to je cilj”, rekao je Drašković.

Drašković dodaje da se u Crnoj Gori se peva “nema Mila, nema Tita, vladika se ođe pita”.

“Vladika, to znači ajatolah, to znači pravoslavni Iran. Nikad Crna Gora odnosno normalna Crna Gora nije doživela ovakvo civilizacijsko poniženje, kao što se ponižava sada dok idu te litije. Možemo li mi da zamislimo da sutra Berlinom krenu litije katolika protestanata na izborima za nemački parlament i da to predvode tamo luteranski i katolički pastori”, zaključuje Drašković.