Drugi krug razgovora o krizi vlasti u Crnoj Gori: DF ostaje pri stavu da KRIVOKPIĆ TREBA DA ODE

Predstavnici parlamentarnih stranaka koje čine vladajuću većinu u Crnoj Gori, danas će u parlamentu održati drugi krug razgovora o krizi vlasti.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević izjavio je da ta stranka ne odustaje od početnih zahtjeva da se napravi ili nova ili vlada izbornog povjerenja, u oba slučaja bez premijera Zdravka Krivokapića.

Medojević je za Pobjedu rekao da će DF prisustvovati današnjem sastanku, ali da neće odustati od zahtjeva.

– Što se nas tiče, jedini smo izašli sa jasnim stavovima – da ne podržavamo Vladu Zdravka Krivokapića, da on ima podršku samo 14 poslanika. Mislimo da je najbolje rješenje nova vlada u okviru iste većine ili, ukoliko to nije moguće, da se napravi vlada izbornog poverenja i da se očiste birački spiskovi, promjeni menadžment u Javnom servisu i imenuje nestranački, profesionalni glavni tužilac koji bi procesuirao eventualne izborne nepravilnosti i da se ide na izbore – rekao je Medojević.

Na pitanje kako vidi dalji razvoj situacije, imajući u vidu da su iz Demokratske Crne Gore i iz URA saopštili da je Krivokapić za njih premijer, Medojević je odgovorio da je URA već glasala za smjenu ministra sa DPS-om.

– Skoro da nema nikakve razlike između politike i prioriteta između DPS-a, Krivokapića, Demokrata i URA – to poslije šest mjeseci postaje jasno. Teško je očekivati neki dogovor od Demokrata i URA koji bi bio prihvatljiv za DF – rekao je Medojević.