Gimnazija-Trebinje.jpg (204 KB)

U tri trebinjske srednje škole, nakon prvog upisnog roka u prve razrede, slobodnih mjesta je ostalo samo u trebinjskoj Gimnaziji, na matematičkom smjeru.

U ovom odjeljenju je još devet slobodnih mjesta, a svršeni osnovci dokumenta mogu predati od ponedjeljka 10. do petka 14. jula.

Direktor Gimnazije „Jovan Dučić“ Mišo Pešić kaže za Radio Trebinje da je matematički smjer uveden prošle školske godine, kao i društveno-jezički, u koji je ove godine u prvom roku upisan predviđeni broj učenika.

„Očekivano je bilo da odjeljenje matematičkog smjera, kao novog, neće biti popunjeno u prvom upisnom roku. U drugim srednjim školama je bilo zanimanja gdje su se, uglavnom, upisivali odlični učenici. Nadamo da će narednih školskih godina i matematički smjer u Gimanziji u potpunosti zaživjeti“, istakao je on.

U Centru srednjih škola ove godine najveće interesovanje je vladalo za smjerove laboratorijsko-sanitarni i carinski tehničar.

U Tehničkoj školi navode da je najviše učenika, koji su osnovnu školu završili odličnim uspjehom, bilo zainteresovano za zanimanje tehničar informacionih tehnologija.